Over ons

Over Astrum College

Astrum College is onderdeel van ROC A12. Astrum College telt 1500 studenten, 126 medewerkers en 45 opleidingen. Het opleidingenaanbod bestaat uit voltijd en deeltijd (mbo)-opleidingen in de richtingen Zorg & Welzijn; Horeca, Recreatie & Toerisme; Handel, Economie & Administratie; Media & ICT en Veiligheid & Sport.

Alle aandacht voor jouw mogelijkheden

Als je naar het mbo gaat, heb je veel te kiezen. Een studie die bij jou past en een school die daar werk van maakt en jouw toekomst serieus neemt. Astrum College maakt werk van jouw dromen en talenten. Maar ook van jouw twijfels als je er nog niet uit bent. En van jouw ideeën om ons onderwijs nog beter te maken. Onze school is niet te groot en niet te klein, zodat jij alle aandacht en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Of dat nou een zetje in de rug is of juist extra uitdaging.

We bieden een afwisselende mix van theorie en praktijk. En een ongedwongen sfeer waarin jij jezelf kunt zijn en jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden..

Extra ondersteuning

Heb je extra ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld op het gebied van beroepskeuze, emotionele of praktische problemen of heb je een beperking? Bij Studentenondersteuning werken deskundigen die je kunnen helpen je studie succesvol af te ronden. Kijk voor meer informatie hierover ook eens op de pagina over studentondersteuning.

UNESCO-school

Astrum college is een UNESCO-school. Dat betekent dat er veel gedaan wordt aan internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit. Zo kun je op stage in het buitenland en bijvoorbeeld helpen in Ethiopië of in tehuizen in Bosnië. Een geweldige ervaring!

Gezonde school

We vinden de gezondheid van onze studenten belangrijk. Met het speciale sport- en leefstijlprogramma Sport4You doe je in het eerste jaar een fit- en leefstijltest, volg je een sportprogramma en kun je deelnemen aan sportclinics en toernooien. We hebben ‘gezonde schoolpleinen’ én aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling. Ook op het gebied van voeding dragen wij bij aan de gezondheid van de student door te zorgen dat het aanbod in de kantine en automaten aansluit bij de doelstelingen van de Gezonde School. We vertellen je meer hierover op de informatiepagina Gezonde School.

Het beste uit jezelf

We dagen de student uit het beste uit zichzelf te halen. Kun jij dus net iets meer uitdaging gebruiken tijdens jouw opleiding? Dan zijn er speciale programma’s en activiteiten om jouw talenten nog verder te ontwikkelen, zoals Skills-wedstrijden en de Uitblinkerverkiezing.
 

Binnenkijken bij Astrum College