Oud-student-in-de-praktijk: Maikel Pieper - Mediavormgever

donderdag, april 14, 2016 - 14:14

“Wat ik het leukst vond van mijn opleiding in Velp, was de vrijheid die we hadden. Je kreeg een opdracht en daar moest je mee aan de slag. Ideaal voor studenten die out of the box denken. Als je meer wilde, dan werd dat beloond. Een enorme stimulans voor studenten die voor het beste resultaat gaan. Je ging op onderzoek uit en was ontzettend gemotiveerd om er iets moois van te maken. Daar heb ik veel van geleerd.”

Praktische opleiding

Maikel Pieper (22) uit Elst behaalde in 2013 zijn diploma Mediavormgever op ROC A12 locatie Velp. Hij koos voor deze studie omdat het vooral een praktische opleiding is, waar studenten veel moeten doen. Dat lag Maikel wel. “Ik vind theorie lastig. Ik kan me niet zo heel lang concentreren. Ik ben het liefst zelf aan het werk. Daar ligt mijn kracht.”

Die zelfstandigheid brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. “Helemaal top”, vindt Maikel. “Ik ben een perfectionist. Op school kreeg ik alle ruimte om te dingen te bedenken die ik wilde gaan doen en om die te perfectioneren. Docenten gaven alle feedback die ik nodig had om iets moois te maken. Dat was een enorme uitdaging: zelf doen wat je wilde. Het was ook een goede voorbereiding voor mijn huidige studie op de Hogeschool Arnhem. Hier moet je alles zelf doen. Je moet overal zelf achteraan gaan.”

Veel stage

Dat hij veel stage moest lopen, vindt hij een absoluut voordeel. “Dat is erg leerzaam. Daar heb ik ervaren hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Daar kun je echt toetsen wat je als student hebt geleerd en wat je kunt. Dat we als studenten onze eigen stageplek mochten zoeken, is ook een voordeel. Dan leer je om zelf op zoek te gaan en te solliciteren. Het gaat later ook zo.”

“Op school kreeg ik alle ruimte om dingen te bedenken die ik wilde gaan doen.”