Commerciële dienstverlening Niveau 4 Velp

Marketing & communication specialist (BOL) - Velp

Aanmelden

Zit je vol frisse, creatieve ideeën en kun je niet wachten om daar werk van te maken? Dan hoor jij thuis in de wereld van de marketing en communicatie. Kies je voor de opleiding Marketing & communication specialist (voorheen medewerker marketing en communicatie) op het Astrum College, dan kies je voor een opleiding die écht bij jou past. Lees hier alles over de niveau 4-opleiding Marketing & Communication Specialist. 

Let op: deze opleiding is van naam veranderd. De oude naam was medewerker marketing & communicatie. De nieuwe naam van deze opleiding is marketing & communication specialist.

Iets voor jou als je:

✓ Vol originele ideeën zit en creatief bent ✓ Het leuk om vindt teksten te schrijven

✓ Goed kan communiceren en organiseren ✓ Commercieel bent ingesteld

Over de opleiding marketing & communication specialist

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met diverse activiteiten op het gebied van marketing en communicatie. Zoals marktonderzoek verrichten, marketingplannen opstellen en gericht communicatiemiddelen ontwikkelen én inzetten (bijvoorbeeld folders, websites of misschien wel complete campagnes). Je volgt creatieve vakken als tekstschrijven en ontwerpen, maar ook economie, communicatie, marketing en statistiek. Daarnaast zijn Nederlands, Engels en Duits verplichte vakken.

Om straks goed voorbereid te zijn op jouw beroep, is de opleiding medewerker marketing en communicatie praktijkgericht. Dat betekent dat je al tijdens de opleiding werkt aan praktijkopdrachten en projecten. En omdat het een BOL-opleiding is, wissel je naar school gaan af met stageperiodes.

Jouw carrière als marketing & communication specialist

Met dit diploma op zak kun jij aan de slag bij een reclame- of communicatiebureau of op de marketing- en communicatieafdeling van een organisatie. Medewerker marketing en communicatie is een veelzijdige functie waar jij snel moet kunnen schakelen tussen afwisselende taken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Contacten binnen en buiten het bedrijf onderhouden;
  • Interne en externe nieuwsbrieven, brochures en voorlichtingsmateriaal verzorgen;
  • De huisstijl bewaken en de website bijhouden;
  • Beurzen, evenementen en open dagen organiseren en hieraan deelnemen;
  • Marketing-, communicatie- en verkoopplannen helpen opstellen en uitvoeren;
  • Inspelen op de behoeften en wensen van (mogelijke) doelgroepen;
  • Marktonderzoek verrichten en gerichte campagnes opzetten.

Wil jij doorleren?

Heb je de mbo-opleiding marketing & communication specialist succesvol afgerond en wil je verder? Misschien wel de grens over? Kies dan voor de opleiding International Business & Communication! Je kunt ook doorstromen naar een opleiding marketing en communicatie op het hbo.

Waarom kies je voor deze opleiding bij het Astrum College?

Met deze opleiding leer je alles over het marketing en communicatievak. Hoe bereik je de juiste doelgroep en welke communicatiemiddelen zet je daarvoor in. Het Astrum College maakt werk van jou!

✓ Toegankelijkheid voor iedereen                        ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding        ✓ Wereldwijde kansen

Hoe meld je je aan voor deze opleiding?

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de opleiding marketing & communication specialist op het Astrum College.

Deze studie in cijfers

In studie in cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Marketing, communicatie en evenementen BOL