Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Legal, insurance & HR services specialist

Hier kom jij grenzeloos dichtbij de wereld van recht en arbeid. Bekijk wat deze mbo-opleiding niveau 4 jou brengt.

Nieuw: deze opleiding is een samenvoeging van de voormalige opleidingen Medewerker Human Resource Management en Juridisch Administratief Medewerker.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Zaken tot op de bodem uit wilt zoeken
  • Communicatief sterk bent
  • Slagvaardig, nauwkeurig en proactief bent
  • Graag met en voor mensen werkt

OVER DEZE OPLEIDING LEGAL, INSURANCE & HR SERVICE SPECIALIST

Tijdens deze opleiding leer je de Nederlandse wetten en regels kennen, begrijpen en uitleggen. Bijvoorbeeld arbeidsrecht, bestuursrecht en ondernemingsrecht, die je later in het zakenleven toe kan passen. Of wat dacht je van personen- en familierecht, voor als je straks bij een gemeente of advocatenkantoor aan de slag wilt. Ook regels en wetten op het gebied van personeel en werk komen aan bod. Jij legt een brede basis om op te bouwen.

Ook leer je deze kennis over wet- en regelgeving toepassen op praktijksituaties. Bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen over testamenten, geleden schade, naamsveranderingen en omgevingsvergunningen. Of wetten en regels op het gebied van werk: van kandidaten voor vacatures werven, selecteren en bemiddelen, tot werken met computerprogramma’s zodat je straks alles weet over salarissen, contracten opstellen en vakantiedagen bijhouden.

JOUW CARRIÈRE LEGAL, INSURANCE & HR SERVICE SPECIALIST

Met deze opleiding kun je alle kanten op. Je gaat bijvoorbeeld aan het werk bij een notaris-, deurwaarder- of advocatenkantoor, een makelaardij, de Kamer van Koophandel, het Openbaar Bestuur, een gemeente, provincie, waterschap of het Rijk. Daar houd jij je veel bezig met frontoffice werkzaamheden. Je behandelt de aanvragen en opdrachten van klanten, stelt documenten op en beheert dossiers. Hier pas jij je kennis over wetten en regels toe, bijvoorbeeld op het gebied van erfrecht, faillissementsrecht, procesrecht, overeenkomsten, aansprakelijkheid en samenlevingsvormen. Je weet hoe de overheid is georganiseerd, hoe regels tot stand komen, en welke procedures wanneer gelden.

Of misschien wil jij meer de kant van human resource management op. Dan kun je aan de slag op de personeelsafdeling van een organisatie of bij een werving- en selectiebureau. Je voert administratieve werkzaamheden uit, zoals verlof- en verzuimadministratie. Ook leg je afspraken vast in een arbeidscontract en ken je de regels die horen bij verschillende werkomstandigheden. Jij zorgt dat alles voor het personeel goed is geregeld.

DOORLEREN NA JE MBO-OPLEIDING NIVEAU 4

Nadat je deze opleiding legal, insurance & HR service specialist (voorheen: human resource management/juridisch administratief medewerker) hebt afgerond, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld in de richting van HRM, rechten of (sociaal) juridische dienstverlening.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP ASTRUM COLLEGE?

Met deze opleiding pak jij jouw wereldwijde kansen. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van wet- en regelgeving, rechtspraak en HR – ook op internationaal gebied – en je kunt naar het buitenland voor een reis of stage. Dat terwijl er alle aandacht voor jouw mogelijkheden is. Astrum College maakt werk van jou!

  • Toegankelijkheid voor iedereen
  • Praktijk als leeromgeving
  • Kleinschalig met persoonlijke begeleiding
  • Wereldwijde kansen

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info