Opleidingen

Kok (BBL) - Velp

Aanmelden

Koken is je lust en je leven en je hebt altijd al in een professionele keuken willen staan. Je kunt omgaan met werkdruk en bent nauwkeurig en flexibel. Ook vind je het leuk om in een team te werken. Voor jou is de tevreden gast het meest belangrijk. 

De opleiding Kok 

Tijdens de opleiding Kok doe je in twee jaar veel praktijk ervaring op en leer je de kneepjes van het vak in de keuken. Je leert over bereidingstechnieken, snijtechnieken, je leert met professionele keukenapparatuur werken en je leert als geen ander hoe het is om samen te werken met anderen in de keuken. 

Op school volg je de algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding. 

Jouw carrière 

Als kok ga je aan de slag bij een restaurant, hotel of bedrijfskeuken. Samen met het keukenteam voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Je zorgt voor een nette werkomgeving, zodat je hygiënisch kunt werken. Je beheert voorraden en zorgt voor een goede planning van de dagelijkse werkzaamheden.