Helpende Zorg & Welzijn

Helpende Zorg & Welzijn (BBL) - Velp

Aanmelden

Zie jij jezelf in de verpleging of verzorging werken en help je graag anderen? Dan is de opleiding helpende zorg en welzijn (BBL) voor jou weggelegd. Het gaat hierbij om een mbo-2 opleiding waarbij de focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Hiermee ben jij helemaal klaar voor een toekomst in zorg en welzijn.

Iets voor jou als je:

✓ Goed kunt organiseren en plannen ✓ Graag in teamverband werkt
✓ Zorgzaam, creatief, flexibel en praktisch ingesteld bent ✓ Makkelijk contact legt 

 

Over de opleiding helpende zorg en welzijn (BBL)

Tijdens de opleiding helpende zorg en welzijn BBL niveau 2 leer jij hoe je ondersteuning moet bieden bij huishoudelijk, facilitaire of sociale activiteiten. Soms betekent dat bijvoorbeeld cliënten helpen bij de persoonlijke verzorging, maar ook hoe je cliënten het beste kunt begeleiden. Daarnaast leer je hoe je goed samenwerkt met collega’s.

Je volgt – naast vakken als het begeleiden van activiteiten, huishoudkunde en persoonlijke verzorging – ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Zo heb jij straks alle kennis in huis om aan de slag te gaan.

Wat houdt een BBL-opleiding helpende zorg en welzijn in?

Deze opleiding helpende zorg en welzijn is een BBL-opleiding. BBL staat voor ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Dat betekent dat de opleiding voor een groot deel is gericht op het opdoen van praktijkervaring. Tijdens de opleiding voer je zowel zelfstandig als in groepjes opdrachten uit.

Daarnaast werk je het grootste deel van de week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één of twee dagen naar school en staat de rest van de tijd op de werkvloer. Zo breng je je kennis meteen in praktijk. Belangrijk: je moet zelf zorgen voor een betaalde stageplaats!

Jouw carrière als helpende zorg en welzijn

Na deze opleiding tot helpende ben jij helemaal klaar voor een toekomst in zorg en welzijn. In een verzorgingshuis, verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang of een woonvorm voor begeleid wonen. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uithaalt!

Waarom de opleiding helpende BBL bij het Astrum College?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons breed aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Moderne praktijkruimtes ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Dienstverlening

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!