veel_belangstelling_voor_health_event_sport_en_bewegen_astrum_college_arnhem_velp.jpg

Veel belangstelling voor het Health Event

06-04-2018

“Ik hou van lekker eten”, zegt Amir Zoher terwijl hij in de keuken van restaurant La Rana zorgvuldig dunne reepjes paprika snijdt. De tweedejaarsstudent Verkoper heeft zich voor het Health Event aangemeld voor een workshops ‘Gezonde lunch maken’. Het lijkt alsof hij vaker in de keuken staat, maar de laatste keer is al weer twee jaar geleden bij zijn oma in Egypte. Terwijl zijn medestudent zich afvraagt wat yoghurtmayonaise is, werkt Amir geconcentreerd door aan een wrap met komkommer en tonijn. “Het moet wel een lekkere wrap worden. Ik eet hem straks lekker zelf op”, verzekert hij.

“Het gaat geweldig. Er doen veel meer studenten mee dan vorig jaar en ze zijn razend enthousiast.” Baukje Gal, Renske Postuma en Jetta Middelveld, de organisatoren van het Health Event zijn uiterst tevreden over het verloop van het evenement op donderdag 29 maart. Baukje: “Het loopt super goed. Mede door de nieuwe manier van inschrijven, zijn de studenten beter voorbereid en beter geïnformeerd over de workshops die ze vandaag volgen. Ook hebben wij er dit jaar rekening mee gehouden dat het Health Event niet gelijk valt met de Ramadan. Dan zitten veel studenten niet te wachten op zware lichamelijke inspanning.”

Terwijl Amir bezig is in de keuken, houden vier studenten Sport & Bewegen een presentatie over gezonde leefstijl. De studenten luisteren geboeid naar wat de studenten vertellen over het belang van een goede nachtrust, gezond eten en genoeg beweging. De studenten S&B krijgen een cijfer voor hun presentatie, dat meetelt voor hun studie. 

Het Health Event werd donderdag voor de vierde keer gehouden. En als het aan de organisatoren ligt, volgt volgend jaar een vijfde editie. Het Health Event is onderdeel van Burgerschap. Het is bedoeld om studenten op een leuke manier te wijzen op gezondheid. Dat hoeft niet alleen door sport of gezonde voeding, maar heeft ook te maken met ontspanning en leuk bezig zijn. 

Net zoals voorgaande jaren konden studenten zich inschrijven voor hiphop-streetdance, yoga, schilderen, tafeltennis, trefbal en tal van andere workshops, presentaties en sporten. Waarbij er voor het eerst studenten het zwembad indoken voor de nieuwe workshops aquafit en waterpolo.

“Het loopt als een trein”, zegt Baukje enthousiast. “Als het aan ons ligt, is er volgend jaar weer een Health Event.”


 

health_event_sport_en_bewegen_astrum_college_arnhem_velp.jpg