Nieuws

Uitnodiging: Marktdag Velp

23-10-2018

Donderdag 25 oktober, van 15.00 uur – 20.00 uur is de grote marktdag op het Astrum College in Velp. Vijfendertig kramen, van en door studenten, staan in en rond de aula van de school. Er zijn tal van diverse aanbiedingen, spelletjes, eten en nog veel meer. De marktdag is voor iedereen vrij toegankelijk.

Docenten zijn met alle 150 studenten van de afdeling Commercieel en Handel al weken bezig met de voorbereidingen voor deze marktdag. Gecombineerde groepjes van studenten uit de verschillende leerjaren krijgen de opdracht om eerst goed na te denken over hun ‘business’. De studenten krijgen de opdracht om een businessplan en een communicatieplan te maken. Veel studenten zetten social media in, ontwikkelen en verspreiden flyers, ook wordt de lokale radio-omroep ingezet als medium.

De dag na de marktdag worden de resultaten van de verschillende businesses gepresenteerd aan elkaar. Een deskundige jury beoordeelt welke groep het beste heeft gepresteerd. Aan deze prestatie is een mooie prijs gekoppeld. Na de presentaties staat een uitgebreid lunchbuffet klaar voor de studenten dat wordt verzorgd door de studenten van de afdeling Horeca. 

Naar Duitsland

Na de marktdag gaan de studenten van Handel ook naar Düsseldorf, waar de marktdag nog een keer wordt georganiseerd, maar dan door onze partnerschool: Max Weber Berufskolleg, dit is een soortgelijke organisatie als Astrum College met tal van beroepsopleidingen. Op donderdag 22 november staan de marktkramen van de studenten Handel samen met de studenten uit Düsseldorf op de Europäische Markt in Max Weber Berufskolleg met aantrekkelijke ‘Angebote’
Rondom de marktdag wordt nog een bezoek gebracht aan Sinalco, de Vrumona van Duitsland, en wordt een bezoek gebracht aan de Esprit SportArena. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Altstadt met de Weihnachtsmarkt.
De studenten van Velp zullen worden rondgeleid door de studenten van Max Weber en de docenten maken van de gelegenheid gebruik om met de collega’s van Max Weber nieuwe plannen te bespreken voor het komende jaar over bijvoorbeeld stageplekken, uitbreiding van de marktdag en docentenuitwisselingen.

Global Entrepreneurship Week

Aanleiding van alle deze activiteiten is de Global Entrepreneurship Week (GEW) dat dit jaar in de week van 12 november – 16 november plaatsvindt. The Global Enrepreneurshipweek is een initiatief van de Kauffmann Foundation en in Nederland is dit de organisatie voor de GEW: DutchCE, een samenwerking van de Centers for Entrepreneurship in Nederland. DutchCE werkt samen met andere landelijke organisaties zoals JongOndernemen, NLevate, Het Ministerie van Economische Zaken, ONL en vormen daarmee het Global Entrepreneurship Network in Nederland.
Kortom, het bruist in Velp van de ondernemerschap!