The things

The Things Network Arnhem te gast bij Astrum College voor eerste meetup

19-12-2016

Donderdagavond 15 december was de Community Arnhem van The Things Network te gast bij het Astrum College in Velp voor de eerste Meetup.

The Things Network is een door particulieren gebouwd netwerk, waarop kleine apparaten zijn aangesloten die gratis en draadloos kleine hoeveelheden data (veelal meetdata zoals geluidsmetingen, fijnstofmetingen etc.) naar het internet sturen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van technieken zoals GSM, WiFi of Bluetooth, maar van een nieuwe techniek genaamd LoRa. LoRa staat voor Low power/Long Range. Apparaten kunnen met behulp van LoRa over lange afstanden (tot wel 10 km) kleine hoeveelheden data sturen. Doordat LoRa weinig energie gebruikt, is het mogelijk dat zo'n apparaat het op een batterij tot wel drie jaar volhoudt.

De eerste meetup van de community Arnhem van The Things Network stond in het teken van elkaar leren kennen.  Welke kennis is er al bij de leden aanwezig? Wat zijn de ervaringen en welke bijdragen kunnen er aan The Things Network geleverd worden? De volgende bijeenkomst zal waarschijnlijk meer praktisch van aard zijn. Het Astrum College zal dan voor enkele LoRa modules zorgen, zodat de bezoekers kunnen leren om zelf een apparaat aan The Things Network te koppelen.

Ben jij geïnteresseerd in The Things Network? Hou https://www.meetup.com/nl-NL/The-Things-Network-Arnhem/ in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten.