Alumnibijeenkomst Astrum College

Succesvolle tweede Alumni-bijeenkomst op Astrum College

16-12-2016

Als school zijn we graag verbonden met de regio. Naast verbinding met organisaties en bedrijven willen wij ons ook graag binden aan oud-studenten. Oud-studenten, oftewel alumni, bezitten hetzelfde dna als de school en zijn om die reden een goede ambassadeur voor onze opleidingen. Maar wat misschien nog belangrijker is; de alumni zijn een voorbeeld en inspirator voor onze huidige studenten. Graag investeren wij in deze groep door onder andere het organiseren van carrieredagen waar oud-studenten hun kennis en kunde kunnen actualiseren op het gebied van onder ander netwerken, personal branding etc. 

Donderdagavond 15 december vond de tweede alumnibijeenkomst plaats met inspirerende sprekers uit de regio. Collega’s van de HAN namen ons mee in de wereld van studeren aan het hbo terwijl een oud mbo-student zijn verhaal vertelde over de overstap van mbo naar hbo. Met name het volgen van een duaalopleiding kan interessant zijn omdat hier werken en leren gecombineerd wordt, wat financieel interessant kan zijn. Daarnaast wordt bij een duaalstudie het geleerde gelijk in de praktijk toegepast, wat extra leerrendement oplevert. 

Fred Beumer vertelde ons in een recordtempo welke mogelijkheden onder andere LinkedIn ons biedt om onszelf online te profileren. De deelnemers van de bijeenkomst ontvingen naderhand zijn digitale leermodule over netwerken en personal branding.   

Aansluitend nam Alex Timmer ons mee in de wereld van de effectieve communicatie. Aan de hand van verschillende voorbeelden leerde hij ons dat communicatie met woorden slechts 7% is van de totale communicatie die wij dagelijks uitzenden.

Al met al een leerzame en interactieve avond, waarbij de deelnemers met bruikbare tips & trucs tevreden naar huis gingen.

Shirly Liet (3e jaars student): “Wow wat een enthousiaste sprekers. Ik heb goede handvatten gekregen om mijzelf beter op de kaart te zetten."