Student Chidel Cecilia Nederlands Kampioen 200 m indoor sprint

Student Chidel Cecilia Nederlands Kampioen 200 m indoor sprint

15-02-2017

Chidel Cecilia (20) heeft op 12 februari goud gewonnen tijdens de 200 meter sprint op het NK indoor atletiek. Hij combineert topsport met een mbo-opleiding tot Sport- &  Bewegingsleider bij het Astrum College locatie Arnhem. 

Chidel is een van de grootste Nederlandse atletiektalenten. Twee jaar geleden kwam hij via een talentenprogramma van NOC*NSF in de atletiek terecht, waarbij hij uitblonk in de sprint. Omdat hij ook graag een sportopleiding wilde volgen, bracht zijn coach hem in contact met een docent van het Astrum College, onderdeel van ROC A12. 

Topsportbeleid

Kay van Harskamp, docent en begeleider van Chidel: “Onze school heeft een topsportbeleid, waarin topsporters een maatwerkprogramma kunnen volgen. We doen een aantal tests en stellen dan een programma samen, waarbij we de student intensief begeleiden zodat sportprestaties en schoolprestaties goed samengaan. Onder onze studenten zitten atleten, voetballers, een judoka en een rugbyspeler. We zijn ongelooflijk trots op Chidel; dit is voor hem een persoonlijke overwinning.” 

Ambitie

Chidel is enthousiast over de begeleiding die hij krijgt. “Docenten geven mij tijd en ruimte om 24 uur per week te trainen op Papendal. Ik ga twee keer per week naar school en doe veel zelfstudie. Daarnaast geef ik les en organiseer ik sportevents. Mijn ambitie is om van de sport mijn beroep te maken. Maar mijn eigen sportcarrière staat op dit moment op nummer 1.” Chidel traint nu voor het EK atletiek in de zomer en hoopt zich daarna te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020. 

Student Chidel Cecilia Nederlands Kampioen 200m indoor sprint-foto Erik van Leeuwen
Foto: Erik van Leeuwen