Skills the finals beveiliging en HTV

Skills the Finals gouden medaille voor studenten handhavers

25-03-2019

650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen hebben tijdens Skills the Finals gestreden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2019’. Namens ROC A12 deden negen studenten mee van webdesigners en meubelmakers tot fotografen en handhavers. Tijdens een geweldige afsluitingshappening in RAI Amsterdam hebben vrijdagavond maar liefst twee studenten van het Dulon College, onderdeel van ROC A12, een podiumplaats veroverd. Renée Kuipers uit Velp en Stijn Berendsen uit Arnhem hebben samen goud behaald in de strijd van beste handhaver 2019.
 

Naast Renée en Stijn deden er nog zeven studenten mee van Astrum College, Dulon College en Technova College (onderdeel van ROC A12) aan de Finals. Joost Kersjes, Fabian Boon, Milan Gersjes, Johan Berkhout, Laura van den Bos, Merein van de Lustgraaf en Puck ten Hagen leverden ook een prima prestatie.  “Meedoen aan de Finals betekent dat je bij de top van Nederland zit. Daar mogen de studenten hartstikke trots op zijn!”, stelt Evert van den Enden, teamleider Skills ROC A12.

Van foutparkeerder tot lastige straatmuzikant

Tijdens de wedstrijd moesten de handhavers een foutparkeerder bekeuren, terwijl een derde zich ermee ging bemoeien omdat hij de diefstal van zijn fiets veel erger vond dan de verkeerd geparkeerde auto en hij het een schande vond dat de automobilist daarvoor bekeurd werd. Verder moest een lastige straatmuzikant worden bekeurd en verwijderd. Dit deden Renée en Stijn van de topopleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid het beste en zij bemachtigden daarmee de gouden medaille.

Skills the Finals, dé kweekvijver voor de arbeidsmarkt

“Het is erg mooi om te zien dat de hele top van het mbo tegelijk bezig is met waar hij of zij het beste in is. Deelnemers krijgen de kans te excelleren in hun vak en tegelijkertijd brengen de vakwedstrijden onderwijs, overheid en bedrijfsleven samen”, aldus Raymond Veenendaal, coördinator Skills ROC A12. De opdrachten worden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. De vakwedstrijden worden daardoor ook wel een kweekvijver voor de arbeidsmarkt genoemd. Bedrijven kunnen tijdens deze dagen goed opgeleide vakmensen werven voor de toekomst.