Nieuws

Horeca met twee topopleidingen in Mbo Keuzegids

07-03-2019

De opleiding Horeca staat dit jaar met maar liefst twee topopleidingen in de Mbo Keuzegids.

De opleidingen Zelfstandig werkend kok niveau 3 en Leidinggevende keuken niveau 4 behoren volgens de Keuzegids 2019 tot de beste van Nederland.                     

Docenten, Birgit van den Dries en Monique van den Berg, zijn vereerd met deze beoordeling die onder andere gebaseerd is op de waardering van de opleiding door de studenten. Zij zijn voortdurend bezig met het bijstellen en verbeteren van de opleidingen en dat werpt zijn vruchten af. Directeur Ruud Peters: “Het is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. De horeca zit te springen om goede mensen. Die kunnen wij leveren.”  

De studenten, die uiteindelijk voor dit resultaat hebben gezorgd, vinden de benoeming tot topopleiding volkomen terecht. Mylan (20) derdejaars Leidinggevende keuken: “Het is een goede opleiding. Docenten weten waarover ze het hebben. Ze hebben passie voor het vak en brengen dat over bij hun studenten. Ze willen het maximale uit hun studenten halen. Daarom lopen wij geen stage bij friettenten of eethuisjes. Wij leren koken in gerenommeerde bedrijven en worden daardoor uitstekend voorbereid op een goede baan.”

Jamal (19), derdejaars Zelfstandig werkend kok, is het helemaal met hem eens. “Het zijn goede docenten, met kennis en passie. Ze doen alles om jou te laten slagen. Ze willen zien dat je beter wordt.” Behalve een goede vinden ze het ook een fijne opleiding.  Mylan: “De klas is een soort minifamilie. Je doet veel samen en weet veel van elkaar. Je weet wat je aan elkaar hebt. En dat komt ook door de docenten Van den Berg en Van den Dries.”