Veluwezooom gemeente Rheden Astrum College

Anouk van den Brink wint Veluwezooom got talent

28-06-2019

“Ik had het niet zien aankomen”, zegt een ongelooflijk blij veraste Anouk van den Brink. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik heb gewonnen.” De eerstejaarsstudente Juridisch Administratief Recht op het Astrum College wint dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Rheden de eerste prijs van het project ondernemerschap van Veluwezooom got talent.

Anouk is een van de tien deelnemers van zes scholen uit de gemeente Rheden die in februari zijn gestart met de tweede aflevering van Veluwezooom got talent. “Dit is een van de projecten van de Triple Helix in de gemeente Rheden, waarin overheid (de gemeente Rheden), ondernemers en onderwijsinstellingen nauw samenwerken om talentvolle studenten alvast te laten ruiken aan het ondernemer zijn”, zegt wethouder Ronald Haverkamp, een van de aanjagers van het project. Vanaf februari werkten de studenten tijdens zestien bijeenkomsten aan een (zelf gekozen) project voor een goed doel of een eigen onderneming. Daarbij werden ze geholpen door de gemeente Rheden en lokale ondernemers. 

Dinsdag 18 juni was Dragon’s Den, de finale waarmee het traject werd afgefloten. Alle deelnemers kregen twee minuten de tijd om de jury iets te vertellen over hun onderneming of project. De drie winnaars kregen een cheque van 100, 150, of 250 euro. “Je hebt het geweldig gedaan, heel professioneel”, motiveert juryvoorzitter Erwin Coolen de uitslag van de jury. “En je ziet er uit als een plaatje”, voegt hij daaraan toe.

Anouk wint met haar idee voor het ‘Juridisch Adviesbureau Astrum’, waarmee ze studenten gratis wil helpen bij juridische problemen. Anouk tijdens de pitch: “Het is een project van studenten voor studenten.” Als haar adviesbureau een succes wordt, wil ze uitbreiden en ook andere mensen juridisch advies geven. Maar dat gebeurt dan waarschijnlijk tegen een kleine vergoeding. Nu ze heeft gewonnen, gaat ze met haar docent Eylem Sapmaz overleggen of er mogelijkheden zijn om van haar idee een echt bedrijfje te maken.

Anouk is door docent Jan Bokkes op het idee gebracht mee te doen aan dit talentenproject. Net zoals de andere deelnemers investeerde ze na schooltijd zestien dinsdagmiddagen haar idee uit te werken. “Ik heb er absoluut geen spijt van. Ik ben een geweldige ervaring rijker. Dit was echt een buitenkans en ik kan iedere student aanraden mee te doen. Het helpt een droom waar te maken.”

Naast Anouk deed er nog een student van het Astrum College mee aan Veluwezooom got talent. Charlotte Haanappel uit Duiven, eerstejaarsstudent Juridisch medewerker, wil met haar ‘Tortelduifjes’ een nachtclub opzetten voor jongeren in haar woonplaats. “Er is in Duiven niet zoveel te doen voor jongeren van 18 tot 25 jaar. Als zij willen uitgaan, moeten ze naar Arnhem.” Haar idee slaat aan bij de jury en ze gaat net zoals Anouk door naar de finale. Uiteindelijk hoort ze niet tot een van de winnaars. Ondanks dat vindt Charlotte het een bijzonder geslaagd project. “Het was leuk en leerzaam. Ik heb hier veel uit kunnen halen. Ik heb het keuzedeel Ondernemerschap gevolgd en dit sluit hier mooi op aan. We zijn bij veel ondernemers geweest en daar heb ik veel van opgestoken.”