Nieuws

Aanpak rondom coronavirus

01-03-2020

Nu ook in Nederland het coronavirus is geconstateerd, roept dat vragen op bij ouders, studenten en medewerkers of de scholen open zijn en wat er gaat gebeuren. Besloten is dat de mbo-colleges van ROC A12 morgen 2 maart open zijn. ROC A12 volgt daarbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Het is niet nodig om maatregelen te nemen op scholen, studenten en medewerkers mogen gewoon komen als ze geen klachten hebben. Studenten of medewerkers die ziek zijn of lichte luchtwegklachten hebben, adviseren wij thuis te blijven en contact op te nemen met de huisarts. 

Wij benadrukken het volgende:

  • Gezonde mensen zijn niet besmettelijk;
  • Houdt aandacht voor hand- en hoesthygiëne zowel thuis als op school;
  • Zieke studenten en medewerkers ( met klachten als: lichte luchtwegklachten, koorts en/of hoesten) dienen thuis te blijven en contact op te nemen met de huisarts.

Maandag 2 maart a.s. vindt er overleg plaats over dit onderwerp. 

We houden jullie bij actuele ontwikkelingen via Connect en e-mail op de hoogte van mogelijke nieuwe informatie en nieuwe maatregelen. Daarbij zijn de richtlijnen en aanwijzingen van de Rijksoverheid leidend. We verwijzen voor de meest gestelde vragen, antwoorden en het laatste nieuws naar de website van het RIVM. Deze richtlijnen worden met grote regelmaat aangepast aan de actuele ontwikkelingen. Lees hier de richtlijnen van de Rijksoverheid en hier de richtlijnen van het RIVM.

Uiteraard kunnen jullie bij vragen altijd contact opnemen met een van onze locaties.

Namens de directie ROC A12