Maatwerk voor havo-leerlingen

Haal jouw mbo-diploma niveau 4 Ondernemer Retail of Bedrijfsadministrateur via een maatwerktraject.

Ben jij havist of hbo-student?

Het Astrum College biedt vanaf schooljaar 2017-2018 maatwerktrajecten voor havo-leerlingen en hbo-studenten aan. Hierbij kan sprake zijn van versnelling, verdieping of verbreding van de opleiding afhankelijk van jouw interesses en mogelijkheden. Het mbo-diploma is een waardevol diploma en een goede opstap naar de economie-opleidingen op het hbo. Er zijn twee opleidingen die via een maatwerktraject gevolgd kunnen worden: Ondernemer Retail en Bedrijfsadministrateur.

Ondernemer Retail

Met het diploma Ondernemer Retail kun jij je eigen zaak openen. Dat kan op bijna elk terrein: van kledingboetiek, webshop, cadeauwinkel tot elektronicazaak. Jij runt het bedrijf en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Leidinggeven aan personeel behoort tot één van je hoofdtaken. Deze opleiding sluit ook heel goed aan bij de hbo-opleiding Small Business & Retail.

Bedrijfsadministrateur

Je leert tijdens de opleiding alles over het bijhouden van de financiële bedrijfsgegevens. Belangrijke onderwerpen zijn: btw- aangifte, inkomstenbelastingaangifte, jaarafsluiting en bedrijfseconomische berekeningen. Als bedrijfsadministrateur kun je aan de slag bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. Deze opleiding is bovendien een goede opstap naar de hbo-opleiding Accountancy.

Voordelen?

Dit maatwerktraject heeft een aantal grote voordelen:

  • in jouw tempo een waardevol diploma niveau 4;
  • beter voorbereid op een economische hbo-opleiding door middel van beroepsvakken en praktijkervaring;
  • geen gevolgen voor de studiefinanciering voor het hbo.

 
Meer weten?

Wil je meer weten over de opleidingen of het maatwerktraject? Neem dan contact op met Wim Meurs via w.meurs@astrumcollege.nl of 026-3633833.