Maatwerk voor havo-leerlingen

Maatwerk voor havo-leerlingen

Het Astrum College in Velp biedt maatwerktrajecten voor havisten aan. Hierbij kan sprake zijn van versnelling, verdieping of verbreding van de opleiding afhankelijk van jouw interesses en mogelijkheden. Het mbo-diploma is een waardevol diploma en een goede opstap naar een opleiding op het hbo.

Er zijn verschillende opleidingen die via een maatwerktraject gevolgd kunnen worden: Manager Retail, Bedrijfsadministrateur, Junior-Assistent Accountant, Travel, Leisure & Hospitality en Juridisch Administratief Dienstverlener.

Voordelen

Het maatwerktraject heeft een aantal grote voordelen:

  • in jouw tempo een zeer waardevol diploma niveau 4;
  • beter voorbereid op een hbo-opleiding d.m.v. beroepsvakken en praktijkervaring;
  • geen gevolgen voor de studiefinanciering voor het hbo.

Manager Retail

Je wordt opgeleid tot een commerciële professional, die een eigen filiaal of afdeling gaat leiden. Jij leert meer over verkooptechnieken, communicatie en service verlenen en de juiste omgang met klanten. Ook word je getraind in leidinggeven aan medewerkers en hoe je goed contact onderhoudt met leveranciers en het hoofdkantoor. Je leert commerciële resultaten inzichtelijk maken en de juiste balans vinden tussen klantvriendelijkheid en ondernemingsbelang, bij het uitvoeren van de verkoopwerkzaamheden.Je wordt opgeleid om de kar te trekken van een filiaal of afdeling. Met het keuzedeel ‘Ondernemen mbo’ kun je ook je eigen zaak openen. Deze opleiding sluit heel goed aan op de hbo-opleiding Small business & Retail management. Meer informatie over de opleiding Manager Retail >>

Bedrijfsadministrateur

Je leert tijdens de opleiding alles over het bijhouden van de financiële bedrijfsgegevens. Belangrijke onderwerpen zijn: btw-aangifte, inkomstenbelastingaangifte, jaarafsluiting en bedrijfseconomische berekeningen. Als bedrijfsadministrateur kun je aan de slag bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. Deze opleiding is bovendien een goede opstap naar de hbo-opleiding Accountancy. Meer informatie over de opleiding Bedrijfsadministrateur.

Junior-Assistent Accountant

Tijdens de opleiding ligt de nadruk op de controle van financiële gegevens van een bedrijf of organisatie. Je leert dagboeken controleren (bijvoorbeeld een kasboek) en het opstellen en controleren van facturen. Ook de aangiften van btw, inkomstenbelasting voor ondernemers, vennootschapsbelasting, de jaarafsluiting en bedrijfseconomische berekeningen komen aan bod. De nadruk van het vakkenpakket ligt op economische vakken als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, controleleer en belastingrecht. Daarnaast volg je Nederlands, Engels en ICT-onderwijs, waarbij Excel een belangrijke plaats inneemt. Je werkt veel aan projecten en simulaties. Meer informatie over de opleiding Junior-Assistent Accountant.

Travel, Leisure & Hospitality

Je wordt opgeleid tot leidinggevende binnen de toeristisch-recreatieve sector en leert alle kanten van het vak tot in de puntjes beheersen. Je leert evenementen en arrangementen op een professionele wijze samen te stellen, te promoten, te organiseren en uit te voeren. Je krijgt daarbij alle ruimte om je creativiteit en inlevingsvermogen te ontwikkelen. Je besteedt veel aandacht aan toeristische topografie, vervoers- en verblijfsmogelijkheden. Je leert gasten te adviseren en helpt hun vakantiedromen waar te maken. Je werkt aan sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ontwikkelt daarmee een uitstekende beroepshouding. Jij bent daarmee een goed voorbeeld voor minder ervaren collega’s. Uiteraard word je uitvoerig getraind in hotelmanagement, financieel management en personeelsmanagement. Meer informatie over de opleiding Travel, Leisure & Hospitality.

Juridisch Administratief Dienstverlener

Tijdens de opleiding leer je veel over wet- en regelgeving en het toepassen ervan op praktijksituaties. Je krijgt vakken die hierbij aansluiten, zoals: personen- en familierecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en ondernemingsrecht. Ook is er veel aandacht voor sociale- en communicatieve vaardigheden en werk je aan praktijkgerichte projecten. Je leert de wetten en regels kennen die in Nederland gelden, deze te begrijpen en aan anderen uit te leggen. Denk hierbij aan hulp bieden bij vragen over testamenten, geleden schade, het veranderen van een naam of omgevingsvergunningen. Jij kunt je goed inleven, maar als het nodig is ben je zakelijk en doortastend. Meer informatie over de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleidingen of het maatwerktraject? Neem dan contact op met:

Twee diploma's in 3 jaar? 

Wil jij twee volwaardige niveau 4 mbo-diploma’s halen in 3 jaar? Dit kan bij de opleidingen Juridisch Administratief Dienstverlener & Medewerker Human Resource Management en bij de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior-Assistent Accountant! Vraag naar de voorwaarden om de opleiding te kunnen starten en meld je aan!

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Check voordat je je aanmeldt voor een opleiding welk diploma je nodig hebt en of er andere toelatingseisen zijn!

Lees verder