Blogs & stageverhalen

Van leerling tot praktijkinstructeur

21-03-2023

Shantala begon in 2016 met de opleiding Verzorgende-IG op Astrum College. Inmiddels is ze werkzaam als praktijkinstructeur bij Astrum College. Shantala kan nu haar verzamelde kennis van de afgelopen jaren doorgeven aan haar leerlingen.

''In 2016 ben ik begonnen met mijn opleiding Verzorgende-IG op het Astrum College op het Kramersgildeplein te Arnhem. Ik was erg onzeker om op mijn 35e weer te gaan studeren. Al had ik wel gemerkt, toen ik in een woonzorgcentrum werkte, dat ik echt een zorgmens ben en daar toch echt wel mijn hart ligt.''

Als volwassene ontdekte ik dat ik studeren eigenlijk heel erg leuk vond

''Toen ik begon op het Kramersgildeplein ontdekte ik als volwassene dat ik studeren eigenlijk heel erg leuk vond. Nu hielp het mee dat de school kleinschalig was en het fijn was om met meerdere volwassenen in hetzelfde schuitje te zitten (druk met kinderen, werk en niet weten hoe die stomme computer werkt). Door de begeleiding in een kleinschalige setting en nauw contact met de docenten, had ik al gauw de smaak te pakken en studeerde ik in 2017 af. Vervolgens heb ik met veel plezier 7 jaar in de ouderenzorg gewerkt en in die jaren veel opleidingen en cursussen gevolgd.''

Ik ontwikkel mij nog elke dag

''Een halfjaar geleden ben ik benaderd door het Kramergildeplein om praktijkinstructeur te worden. Dit heb ik met beide handen aangepakt. Ik mag nu mijn verzamelde kennis van de afgelopen jaren doorgeven aan mijn leerlingen. Ik ontwikkel mij nog elke dag dankzij mijn collega’s en de leerlingen.''

Reactie toevoegen