leidinggevende-keuken-bol-velp.jpg

Uiteindelijk wil ik werken in een sterrenrestaurant

04-08-2020

"Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding en heb het op deze school goed naar mijn zin. Het klikte al tijdens de open dag. Het Astrum College is een fijne, kleinschalige school waar je persoonlijk wordt benaderd. De docenten weten precies wie je bent, wat je kunt en spelen goed in op wat je nodig hebt."

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan praktijk in het leerrestaurant La Rana. Daar runnen we een dag in de week het restaurant en krijgen we een middag praktijkles. Voor mij houdt dat in dat ik kook en leidinggeef in de keuken. Dit is ook precies wat mijn toekomstige baan inhoudt. 

Creatief

Wat ik het liefste doe? De borden opmaken, want daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt. Wist je bijvoorbeeld dat het visueel heel sterk werkt als je alles in oneven aantallen presenteert? Precies dat soort trucjes leer je op school. Ook interessant is het vak ‘wijnkennis’, waarbij de lessen zo opgebouwd zijn dat je aan het eind van de opleiding een wijnkennis-diploma (SDEN 3) kunt behalen en sommelier kunt worden.

Opleiding voor doorzetters

Naast de opleiding werk ik ook tien tot dertig uur in een restaurant. Zo vult praktijk en theorie elkaar heel goed aan. Deze opleiding is bedoeld voor doorzetters. Horeca is hard werken en dat weet je. Je kunt pas naar huis als het werk klaar is. Halverwege opgeven is geen optie. Daarnaast moet je flexibel, sociaal en vriendelijk zijn. Ik zit goed op mijn plek en wil alleen maar groeien. Uiteindelijk zou ik willen werken in een sterrenrestaurant. Ik hoop op het hoogst haalbare…  

Ramon Mol
Opleiding: Leidinggevende Keuken BOL, niveau 4 

Reactie toevoegen