Rien ter Veen ambassadeur Astrum College

Rien ter Veen

16-08-2016

Ambassadeur Astrum College

Als je een keuze maakt voor een opleiding, moet jij je daar goed bij voelen. Ik zeg altijd: ‘Het moet passen als een jas’. Daarmee bedoel ik vooral dat jij je bij ons meteen op je gemak moet voelen. Daar doen wij dan ook alles aan. Zo noemen bezoekers de gezelligheid en het kleinschalige karakter vaak als voornaamste kenmerken. Zelf zijn we ook trots dat onze school een mooie, realistische afspiegeling van de maatschappij weergeeft. De scholieren en ouders die hier een eerste bezoek brengen, ervaren dat positieve gevoel ook al snel.

De keuze voor een opleiding, moet je passen als een jas.
Rien ter Veen, ambassadeur Astrum College

Kennismaken met het Astrum College?

Verspreid over het jaar, organiseren we een flink aantal activiteiten om jou uitgebreid kennis te laten maken een passende mbo-opleiding. Dit zijn de meest populaire voorlichtingsactiviteiten: 
 

  • Open dagen en informatieavonden: Verspreid over het jaar organiseren we diverse momenten waarop toekomstige leerlingen en hun ouders welkom zijn in onze school. Tijdens deze dagen en avonden staan onze studenten en docenten klaar om bezoekers kennis te laten maken met de school en de opleidingen. Onze studenten spelen die dagen een hoofdrol. Zij zijn aanspreekpunt voor de bezoekers en kunnen als geen ander vertellen hoe zij de opleiding ervaren. 
  • MBO Oriëntatiedagen: Op twee momenten in het jaar nodigen we regionale scholen uit om uitgebreid kennis te maken met onze school en de opleidingen.  
  • Decanen en Mentoren op bezoek: De regionale Decanenkring komt al zo’n 20 jaar bij ons op bezoek om de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op te doen. Inmiddels hebben we deze activiteit ook geïntroduceerd bij de mentoren van de regionale VO-scholen. Zij hebben een nauwe band met de scholieren uit het derde en vierde jaar en weten daarom als beste welke opleiding goed past bij hun mentorleerlingen. 
  • Banenmarkt Olympus College: Jaarlijks nemen we in november deel aan deze beurs. Dit is een voorlichtingsmarkt waarbij alle MBO opleidingen uit de regio zijn vertegenwoordigd met stands en er zijn diverse presentaties. 
  • Meeloopdagen: Bij Het Astrum College bieden we gastlessen aan. Heb je interesse? Meld je aan voor een door een mail te sturen naar info@astrumcollege.nl. Je loopt dan een dagdeel mee met één van onze studenten van jouw toekomstige opleiding. 
  • Voorlichting op scholen in de regio: Zowel docenten als studenten (onze ambassadeurs) komen naar de regionale scholen toe om daar voorlichting te geven.

 
De meeste scholieren combineren twee of meer van bovenstaande momenten om zich breed te kunnen oriënteren op een vervolgopleiding. Zo proeven zij onze sfeer bij een open huis of infoavond en thuis wordt dan op het gemak de website of opleidingengids nog eens bekeken voor de praktische informatie. 

Ik nodig jullie van harte uit voor een bezoek!
 

Reactie toevoegen

Rien ter Veen ambassadeur Astrum College

Rien ter Veen

Ambassadeur Astrum College
(026) 363 38 33