Oud student in de praktijk Pascal Gerrits Recreatie

Oud-student in de praktijk: Pascal Gerrits- Recreatie

31-03-2016

“Het is boven verwachting wat de opleiding mij heeft gebracht. Ik heb ontdekt wat ik leuk vind en waar mijn talenten liggen.

Dankzij deze opleiding heb ik een diploma behaald waarmee ik een fantastische baan heb gevonden. Op school hebben ze mijn kwaliteiten onderkend en mij de handvatten gegeven om me te ontwikkelen.”

Pascal Gerrits (21) denkt met veel plezier terug aan zijn opleiding Recreatie niveau 4 op ROC A12 Velp. Na het vmbo op het Arentheem College koos hij bewust voor een kleinschalige school. “Ik had er al eens proeflessen gevolgd en aan workshops meegedaan. De sfeer sprak mij erg aan: kleinschalig en gezellig.”

Recreatie

Recreatie leek hem wel wat. “Als klein kind stond ik veel op campings waar activiteiten werden georganiseerd. Toen dacht ik al: als ik groot ben, wil ik dat ook doen.”

Pascal heeft veel geleerd tijdens zijn opleiding. “Stukje bij beetje leer je steeds meer. Je begint met een stadswandeling uitzetten in het eerste jaar en eindigt met een complete dinershow die je moet organiseren voor meer dan honderd (betalende) gasten. Daar komt echt alles bij kijken wat je hebt geleerd, van leidinggeven tot presenteren, van marketing tot budgettering. Allemaal dingen waar ik nu in mijn werk dagelijks mee te maken krijg.”

Droomcarrière

Pascal begon 1 september 2015 als medewerker fun & entertainment bij Landal Greenparks in Nieuwvliet Zeeland. Op 1 maart promoveert hij tot shiftleader in opleiding en gaat hij intern allerlei cursussen volgen om leidinggevende te worden. “Een droomcarrière”, zegt hij. “Nog maar net begonnen, neem ik nu al beslissingen over investeringen. Ook begeleid ik nu twee stagiairs. Fantastisch toch? Met een mbo-diploma en de juiste werkervaring kom je een heel eind.”

Pascal draagt de school in Velp dan ook een warm hart toe. “Ze zijn bezig met een alumnivereniging, waarbij ik me graag wil aansluiten. Ik heb ze ook al uitgenodigd om met een groep studenten naar mijn park in Zeeland te komen. Lijkt me geweldig!”

Reactie toevoegen

“Op school hebben ze me de handvatten gegeven me te ontwikkelen”