Blogs & stageverhalen

Myron Gardien

16-08-2016

Tweedejaars student Bedrijfsadministratie niveau 4

Op het moment dat ik een overgangsbewijs van havo 4 in handen had, heb ik besloten om over te stappen naar het mbo. De keuze voor de opleiding bedrijfsadministratie was voor mij niet moeilijk. Ik ben nauwkeurig en werk heel graag met getallen.

DANKZIJ MIJN OVERSTAP VAN HAVO 4 NAAR MBO, HEB IK NU VEEL MEER PRAKTIJKKENNIS IN HUIS.
Myron Gardien, tweedejaars student Bedrijfsadministratie (n4)

LEREN IN DE PRAKTIJK 

Het grootste voordeel is de praktijkervaring die ik inmiddels heb opgedaan en in havo 5 nog niet zou hebben gehad. Al in het begin van het tweede jaar liep ik vijf maanden stage op de financiële afdeling bij Primagaz. Daar leerde ik de praktijk zoals staat voorgeschreven in de kerntaken van de opleiding. Ik mocht al snel aan de slag met financiële taken zoals het inboeken van facturen en kasboeken bijhouden. Maar - misschien wel belangrijker - ik heb ook geleerd hoe het is om mee te draaien binnen de muren van een heus bedrijf. En dat is best wel even wennen in het begin. Gelukkig heb ik daarin mijn draai snel gevonden. 

 

EXTRA UITDAGING

Op school heb ik het ook goed naar mijn zin. De docenten zijn bekwaam, de roosterindeling is fijn, de school is stijlvol ingericht en ik voel me er thuis. Ook wanneer je extra uitdaging kunt gebruiken, speelt de school daar goed op in. Zo heb ik onlangs op advies van mijn docent examen gedaan in Cambridge Engels. Daarmee verdien ik een extra diploma en toon ik aan dat ik gemotiveerd ben. 
Na deze opleiding wil ik nog wel verder studeren op hbo-niveau. Welke studie het gaat worden, weet ik nog niet precies. Wel zal het iets in de financiële sector zijn. Mijn ambitie? Als leidinggevende aan de slag op de financiële afdeling bij een commercieel bedrijf”.      

Reactie toevoegen