ziekmelden

Milan Visser

16-08-2016

Tweedejaars student Zelfstandig werkend kok (n3) én Ondernemer Horeca (n4)

Voor ik aan deze opleiding begon heb ik een schooldag meegelopen. Daar viel mij meteen het kleinschalige karakter van de school op. Ik vind dat enorm positief en vergelijk dit zelf met de horeca. Als chef kun je meer tijd stoppen in 10 gerechten dan in 100. Datzelfde geldt voor een opleiding; de kwaliteit van een opleiding is beter als er meer aandacht voor de student is.

MIJN WENS OM STAGE TE LOPEN BIJ EEN RESTAURANT MET MICHELINSTER IS AL UITGEKOMEN
Milan Visser, tweedejaars student Zelfstandig werkend kok (n3) én Ondernemer Horeca (n4)

KOKEN OF BEDIENEN?

Ik combineer twee horeca-opleidingen om zo alles mee te krijgen uit het vak, van chef tot bediening. Het kost me een jaar extra en de verwachtingen liggen iets hoger, maar het levert me heel veel kennis op. 
Koken of bedienen, het is een wereld van verschil. Als kok ben ik trots als ik iets moois heb bereid en in de bediening vind ik het contact met de gasten erg waardevol. Mijn hart ligt bij het werken in een restaurant en ik specialiseer me nu in alle lagen.

PRAKTIJKERVARING 

Sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca, maar dat is niet noodzakelijk. Op school leren we meteen al in het eerste jaar veel van de praktijk en lopen we allemaal onze eerste stage. Dat is erg leerzaam en geeft een goed inzicht of horeca iets voor je is of niet. Een enorm goede leerschool is mijn derde stage bij Valuas in Venlo. Het restaurant heeft een Michelinster, de Brasserie is onderscheiden met de Bib Gourmand en Marcel Swaghoven, één van de eigenaren, is er de SVH Meester Gastheer. Op deze plek verbreed ik mijn kennis enorm. Niet alleen over het restaurant, ik leer ook veel meer over wijnen en goed gastheerschap.   

TOEKOMST

Na mijn opleidingen ga ik misschien naar Zwitserland of Londen voor de hoge hotelschool. Maar verder doorstuderen in wijn behoort ook tot de mogelijkheden. Ervaring opdoen in het buitenland, dat wil ik in elk geval graag.
 

Reactie toevoegen