header_marouan_ambassadeur_astrum_college_gemeenteraad_rheden_velp_arnhem.jpg

Marouan Moussi kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2018 Rheden

19-03-2018

Student van het Astrum College Marouan Moussi (19) was kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in de gemeente Rheden. Hij staat op plek 12 van de 21 kandidaten. Het is voor hem een mooie stap in de toekomst. 

Marouan is een derdejaarsstudent van de opleiding Juridisch Administratief Medewerker niveau 4. Van jongs af aan (groep 8) is hij al bezig met politiek en bestuur. Hier is hij dagelijks mee bezig naast zijn studie. Op dit moment levert hem dat veel ervaring op en een groot netwerk. “Daarnaast is het ook gewoon leuk anders is het niet vol te houden”, vertelt Marouan Moussi,  “het kost energie maar het geeft ook energie!”

Ambassadeur van Astrum College

Naast zijn politieke activiteiten, doet Marouan ook veel voor het Astrum College. Zo is hij voorzitter van de studentenraden van het Astrum College en ROC A12. En promoot hij als ambassadeur van het Astrum College de school. 

Ondernemende politicus

“Een politicus is geen ondernemer, maar je krijg wel met bedrijvigheid te maken”, aldus Marouan Moussi, “daarom doe ik mee aan Veluwezooom got talent.” VeluwezOOOm ondersteunt studenten om een ondernemend sociaal project in gang te zetten, een eigen onderneming te starten en/of zich als zzp-er te vestigen. Hij droomt weleens van het opzetten van een verzorgingshuis voor mensen met een islamitische achtergrond. Dan zou hij graag gaan ondernemen. 

Buitenschoolse activiteiten

Hij vind het belangrijk dat studenten naast hun studie zich ergens in verdiepen. Zo zegt hij zelf, “doe iets wat leuk is en waar je talent voor hebt! Het is zonde om tijdens de mooiste jaren van je leven jezelf niet verder te ontwikkelen en alleen met school bezig te zijn. Na het trouwen, werk en andere `grote mensen’ zaken komen er allerlei andere uitdagingen op je pad. Daarom is het zonde als je de kansen die op jonge leeftijd voor het oprapen liggen niet worden benut.” 

Onderwijs is belangrijk

Het is volgens Marouan is het belangrijk dat er verjonging komt in de lokale politiek om op die manier de kloof tussen de jeugd en de politiek te verkleinen. Ook vindt hij onderwijs en talentontwikkeling belangrijk, “Gemeente Rheden beschikt over een grote verscheidenheid aan onderwijsinstellingen. Ik zie onderwijs als een belangrijk middel om kansenongelijkheid te verkleinen. Schooluitval vermindert de kansengelijkheid en daarom vind ik het belangrijk om dit tegen te gaan. Goed onderwijs vergroot bovendien de kans om mee te kunnen doen in de almaar veranderende maatschappij. Dat wil ik graag voor iedereen.”
 

Reactie toevoegen