Toerisme studenten Astrum College in Málaga

Leerzame studietrip naar Málaga, Spanje

21-02-2023

In februari waren studenten van de opleiding Toerisme op het Astrum College twee weken in Málaga voor een studietrip.

We zijn zondagavond na een voorspoedige vlucht in Málaga aangekomen. De studenten zijn verdeeld over twee accommodaties in het centrum van de stad. De ene accommodatie bevindt zich boven de school waar we iedere dag Spaanse les hebben. De andere accommodatie is op loopafstand van de school. De studenten die boven de school wonen kijken uit op een prachtig plein “La plaza de Merced”, waar het standbeeld van Pablo Picasso de toeristen uitdaagt naast hem te gaan zitten en een foto te maken.

De school is erg traditioneel en werkt nog met boeken en pennen. De Spaanse lessen zijn iedere dag van 15.00 tot 17.00. In de ochtend is er plaats voor andere activiteiten. De eerste ochtend hebben we een verkennende fietstocht door Málaga gemaakt. Het was heerlijk weer en we hebben genoten van de fietstocht. Bovendien kregen we door die fietstocht een helder overzicht van de stad.

Ook hebben we verschillende bedrijven bezocht. Zo zijn we bij verschillende kleine bedrijfjes geweest waar Nederlandse studenten stagelopen: een fietsverhuurbedrijf, een kleine biologische winkel en een taleninstituut waar een Nederlandse studente van de Hogeschool Utrecht, opleiding Media en Vormgeving, stageloopt. Onze studenten hadden hierbij alle gelegenheid om vragen te stellen over het verblijf als stagiair in Spanje.

We hebben ook een locatie van de Cruz Roja (Rode Kruis) bezocht, waar vluchtelingen uit Afrika worden opgevangen. We waren onder de indruk van de verhalen van de medewerkers. Ook hebben we de gerenommeerde kappersschool en schoonheidsinstituut van Antonio Eloy bezocht. We werden hartelijk ontvangen op deze school en alle studenten kregen een haar- of nagelbehandeling. Uiteindelijk gingen alle studenten enthousiast weer terug naar hun verblijf, sommige met het haar in de krul en anderen met “coole” gelakte nagels.

Al met al een zeer geslaagde, leerzame studietrip.

Reactie toevoegen