Oud student in de praktijk Kirsten Schaapman Sport- en Bewegen

Kirsten Schaapman: Dankzij stage het onderwijs in

27-05-2014

Als ik zie, waar ik nu sta, ben ik mijn ouders ontzettend dankbaar dat ze mij in 2007 hebben ingeschreven op het ROC A12 in Velp. Dankzij de opleiding Sport & Bewegen ben ik erachter gekomen wat ik wil. Dat was eerst niet helder, maar vooral door de goede stage is mij duidelijk geworden wat ik wil worden: docente lichamelijke opvoeding op de basisschool.”

 

Van Sport & Bewegen naar Alo

Kirsten Schaapman (23) uit Duiven is vierdejaarsstudent op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Alo) van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ze begon met haar studie in Nijmegen na de opleiding Sport & Bewegen in Velp. Doordat ze afstudeerde op niveau 4, kon ze na een aantal hoorcolleges en een toelatingstest direct instromen in het tweede jaar.

Stage

Behalve dat Kirsten het eerste jaar kon overslaan, heeft ze enorm veel profijt van de stages die ze heeft gelopen op het ROC. “Ik heb vier jaar stage gelopen. Dat geeft mij een enorm voordeel op alle andere studenten. Die hebben nog nooit voor de klas gestaan. Wat ik vooral goed vond aan de stage, was de begeleiding door vakdocenten. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd. Als je een goede stagebegeleider hebt, en die had ik, krijg je goede feedback.”

Inleven in doelgroepen

Toen ze begon met haar opleiding had Kirsten niet zoveel met kinderen. Ze was een sportief type en wilde wel fitnessinstructrice worden.

“Tijdens het tweede jaar moest ik stage lopen op een basisschool. Het was lastig om me in te leven in de doelgroep kinderen. Ik kreeg dat echter vrij snel onder de knie en was ik helemaal om. Lesgeven op de basisschool is fantastisch. Kinderen zijn zo enthousiast, leergierig en onbevangen. Ze zeggen alles wat ze denken. Heerlijk.”

Docent Lichamelijke Opvoeding

Kirsten zit nu in het laatste jaar. Nog een half jaar en dan mag ze als docente lichamelijke opvoeding aan de slag.

“Het is heel apart gelopen. Ik ben blij dat ik in Velp Sport & Bewegen heb gedaan. Daar ligt de reden dat ik de Alo ben gaan doen. Dit is nu precies wat ik wil.”

Naar de opleidingen Sport & Bewegen

Reactie toevoegen

Wie kan er beter een kijkje in de keuken van onze opleidingen geven dan onze eigen studenten?
Volg onze Studentenblog
Hierin laten we onze studenten aan het woord. Waar ligt hun enthousiasme, welke ervaringen doen ze op en welke hindernissen hebben ze te overwinnen?

Kirsten Schaapman