Blogs & stageverhalen

Jochem Odinot erg enthousiast over zijn stage in Engeland

28-01-2016

“Ik heb een geweldige stage gehad in Croydon.” Jochem Odinot (18) uit Zevenaar, derdejaarsstudent International Business & Communication (IBC), is enthousiast over de tien weken stage die hij heeft gelopen in Engeland. Tien weken lang coördineerde en organiseerde hij zo goed als zelfstandig evenementen voor het Business Improvement District (BID).

 

De BID, gefinancierd door bedrijven en ondernemers, houdt zich bezig met de leefbaarheid van het centrum van Croydon. “Door de stad veilig en aantrekkelijk te maken en te houden, vinden mensen het leuk om naar het centrum te gaan.”

Een van die initiatieven is de kortingskaart Check Out Croydon. Met een collega van het BID was Jochem verantwoordelijk voor het beheren van de kaart. Hij zocht nieuwe klanten en haalde onder andere de grootste bioscoopketen van Engeland binnen als deelnemer. Hij bezocht evenementen om de kaart bij het publiek aan de man te brengen en schreef nieuwsbrieven, uiteraard in het Engels.

Jochem: “Een schitterende tijd, waar ik ontzettend veel van heb opgestoken. En ook nog eens ontzettend leuk en gezellig; we zaten met vier studenten van ROC A12 in een huis.”

Opleiding International Business & Communication

Jochem is met de opleiding IBC gestart omdat hij Engels een geweldige taal vindt. “Het is een wereldtaal. Als je verder wilt komen, moet je die taal goed beheersen. Veertig procent van de lessen op school wordt in het Engels gegeven. En we gaan twee keer per jaar op reis.” Als hij slaagt voor niveau 4, gaat hij naar de lerarenopleiding in Utrecht om de tweedegraads bevoegdheid Engels te halen. Hij wil graag docent Engels worden.

Jochem is blij dat hij voor deze opleiding en deze school heeft gekozen. “De band met de docenten is geweldig. Ze luisteren naar je en helpen waar dat nodig is. Vooral tijdens de reizen leer je elkaar, maar ook de docenten veel beter kennen. Je praat over dingen die er echt toe doen. Ook persoonlijke dingen. De begeleiding is uitstekend en ze staan meteen voor je klaar. Ze komen echt voor je op als dat nodig is.”

De zelfstandigheid die studenten krijgen voor het uitwerken van hun opdrachten, vindt hij erg sterk. Zoals bij het project ‘Business for one day’. “We moeten zelf op onderzoek uit, een product bedenken, in de markt zetten en ook echt verkopen. Daar leer je ontzettend veel van.”

Jochem hoopt in drie uitstroomrichtingen af te studeren: assistent commercieel medewerker, medewerker marketing en medewerker evenementenorganisatie. “Dat wordt nog een hele klus. Je krijgt hier de kans om alle drie te doen. Dan ben je toch dom als je dat niet doet? Zo vergroot je jouw kans op een mooie baan.

 

Reactie toevoegen

Jochem Odinot is trots op zijn bijdrage aan "Checkout Croydon"