Juridisch administratief Dienstverlener BOL Velp

Iets doen om mensen te helpen

04-08-2020

Na een jaar de mbo-opleiding Social Work gevolgd te hebben, koos Jan er toch voor om een andere opleiding te doen. Hij stapte over naar Juridisch Administratief Dienstverlener, want dat hij iets met mensen wil doen, staat vast.

Interessante informatie 

“De opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener is misschien wat minder persoonlijk en meer gericht op regels. Wel heeft de opleiding het doel om mensen te helpen. Ik zit nu in het eerste jaar en ik merk dat ik de informatie die we in de lessen krijgen heel interessant vind. Zo leren we alles over bijvoorbeeld een gemeentelijke organisatie bij het vak Bestuurs-staatsrecht, maar komen we ook meer te weten over sociale zekerheid, schadevergoedingen
of wat er komt kijken bij een overlijden.

Leven een 8

De kennis die ik nu opdoe, komt ook weer van pas bij mijn werkzaamheden voor Hope XXL. Deze idealistische jongerenorganisatie streeft ernaar dat iedereen zijn leven waardeert met een 8. Hier begon ik als ambassadeur, maar nu ben ik er jongeren coach. Met 80 projecten proberen we de doelstelling onder ogen te krijgen bij middelbare scholen.

Iets sociaals

Met een diploma van deze opleiding kun je aan het werk bij een gemeente of provincie of bijvoorbeeld een advocatenbureau. Ik heb zelf nog geen idee wat ik wil gaan doen, maar dat het iets sociaal is, dat staat wel vast. Ik denk meer aan een mix van social work en deze opleiding, want dat zou ik het liefst doen. Maar, voordat ik echt ga werken, ga ik eerst nog naar het hbo.“

Jan de Grauw
Opleiding: Juridisch Administratief Dienstverlener - niveau 4
 

Reactie toevoegen