Blogs & stageverhalen

Hoe bereidt Mara zich voor op de finale van de Skills Heroes?

02-03-2023

Op 26 januari 2023 vond de kwalificatiewedstrijd voor de finales van de Skills Heroes 2022/2023 plaats. Van onze opleiding Onderwijsassistent heeft onze studente Mara, middels lesvoorbereidingen in het thema circus, activiteiten gedaan met basisschool kinderen. Dankzij haar prestaties is Mara door naar de finale op 23 en 24 maart 2023 in RAI Amsterdam. Wij spraken Mara over haar bijzondere prestatie!

Wat is de reden dat je meedoet aan de Skills Heroes?

De reden dat ik meedoe is om meer uitdaging te vinden in mijn opleiding. Van een wedstrijd als deze leer je namelijk heel veel. Natuurlijk is het ook een hele leuke ervaring om mee te mogen maken. 

Wat vind je het leukste aan je vak?

Het leukste aan mijn vak vind ik de omgang met kinderen. Een heel standaard antwoord, want ik denk dat je van iedereen hetzelfde antwoord krijgt die in het vak zit. Maar het is echt zo. De omgang met kinderen en ze te kunnen helpen is echt wat ik heel leuk vind. Kinderen helpen met hun standaard schoolwerk is niet alleen wat je doet als onderwijsassistent, maar daarnaast kan je ook een luisterend oor bieden en kijken naar oplossingen. Dat vind ik het leukste aan mijn vak. 

Hoe ga je je voorbereiden op de finale?

Voorbereiden op de finale is best lastig. Je weet niet wat je te wachten staat. In ieder geval ga ik met mijn begeleiders de dagen goed doornemen en zelf een aantal opdrachten van voorgaande jaren maken. Meer dan dat kan ik niet doen denk ik. 

Wat heeft deelname aan de Skills Heroes je tot nu toe gebracht?

Tot nu toe heeft mijn deelname mij alweer een stuk meer ervaring opgebracht. Heel gek eigenlijk dat je van één dag zoveel meer kan leren. Het heeft inzichten gegeven in mijn manier van lesgeven en het voorbereiden daarvan. 

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit school?

De begeleiding vanuit school is heel fijn. Ik word goed voorbereid en ik kan op school met al mijn vragen terecht. Gelukkig heb ik ook hele leuke begeleiders dat scheelt een hoop. 

Reactie toevoegen