Blogs & stageverhalen

Het is zeker het vak van de toekomst, alle kinderen groeien op met websites en apps, dit blijft altijd bestaan.

18-11-2022

Nawid en Nadyl volgen dezelfde opleiding én lopen stage bij hetzelfde bedrijf; IA GROUP, een Creative Agency voor Software, (Mobiele) Apps, Websites, Artiest- Events & Tour management.
Een stageplek die perfect past bij de opleiding Software Developer, waar je alles leert over het ontwikkelen van multimedia-applicaties (apps en websites).

Code blijft altijd nodig

Voor Nawid was een ICT-opleiding een vanzelfsprekende keuze: “Ik programmeerde altijd al wel. Voor ik mij had ingeschreven voor deze opleiding, wilde ik eerst naar ‘Expert IT systems and devices’. Ik ben geswitcht omdat ik hier meer toekomst in zie. Code blijft altijd nodig. Hardware zet je maar één keer neer, maar codes blijf je continu verbeteren en aanpassen”. Nadyl vult aan: “Het is zeker het vak van de toekomst, alle kinderen groeien op met websites en apps, dit blijft altijd bestaan. Dat is precies de reden dat ik deze opleiding koos”.  

Creativiteit

“Je bent in dit vak eigenlijk continu problemen aan het oplossen”, vertelt Nawid. “Maar om daar te komen, zijn er wel 10.000 manieren. Daar moet je wel heel creatief voor zijn, goed kunnen denken en snel willen leren. Als je nooit iets met computers hebt gedaan, dan moet je hier niet aan beginnen.”
Nawid voegt toe: “Ben je creatief en probleemoplossend? Dan ben je geschikt voor deze opleiding. Dit vak vraagt om heel veel creativiteit, veel denkwerk en je hebt er ook wel wiskunde voor nodig. Zonder creativiteit zal dit een lastige opleiding zijn.”

Snel ontwikkelen

“Dankzij een docent ben ik net als Nadyl bij deze stage terecht gekomen”, vertelt Nawid. “Het is een hele gave stage bij een groot bedrijf, waarbij we vooral leren om webapplicaties te ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een webshop.” Nadyl: “We hebben enorm geluk met deze stage. We leren heel veel, maar het is tegelijk ook een lastige stage. We werden meteen in het diepe gegooid en ontdekten dat we nog superveel te leren hebben. Nu we er een paar maanden werken, zien we wel dat we ons snel ontwikkelen. Deze stage laat me verschillende dingen zien. Ik heb een goede basis van school, maar ik kan nog lang niet alles. Nu leren we heel veel én snel in de praktijk. Zo gebruiken we tijdens stage al een programmeertaal die we straks op school nog gaan leren”.

Stage bepaalt toekomst

“De keuze voor je stage is belangrijk en heeft veel invloed op je toekomst”, besluit Nawid. “Jouw stage bepaalt wat uiteindelijk jouw richting is. Ik wil een eigen bedrijf beginnen en me focussen op het maken van websites”.
Ook Nadyl wil een eigen bedrijf opzetten: “Met mijn bedrijf ga ik me richten op e-commerce voor beginnende bedrijven. Daar is ontzettend veel vraag naar”.

Nawid Ghadimi en Nadyl Driessen  
Opleiding: Software Developer – BOL - niveau 4

Reactie toevoegen