Belfast_Astrum_Velp

Fantastische buitenlandse reis naar Belfast, Noord-Ierland

28-11-2019

In november is er voor de tweede keer een groep derdejaarsstudenten Handel en Commercieel van het Astrum College naar Belfast in Noord-Ierland afgereisd.

De eerste contacten voor deze reis zijn gelegd in 2016 met een delegatie van Intern Europe uit Belfast. Dit is een organisatie die studenten in staat stelt ervaring op te doen in Belfast en omgeving. Dat kan een stage zijn of een uitwisseling met andere studenten van het Belfast Met College. Dit is een opleidingsinstituut waar opleidingen worden aangeboden van niveau 2 tot en met niveau 8 (hbo/ master).

Maandag 18 november was het dan zover. We vertrokken vanuit Schiphol richting Belfast. Eenmaal aangekomen in Belfast werden we opgehaald door een bus van Intern Europe. We bezochten The Square Emporium, een enorme winkel met antiek, vintage en theaterdecoratiematerialen. We kregen een rondleiding en hebben bijzondere producten bekeken.

De volgende dag werden in groepjes een viertal bedrijven bezocht waaronder de Ulsterbank, Chakatravel, Studio Souk en Belfast Exposed. Alle bedrijven werken met stagiaires en bieden rondleidingen aan voor studenten met een commerciële opleiding. In de middag werd het Belfast Met College bezocht. We werden zeer gastvrij ontvangen en hebben afspraken gemaakt voor een nieuwe uitwisseling. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de school, die de vorm heeft van het schip… de Titanic 

De derde dag hebben we kennis gemaakt met de Noord-Ierse natuur en cultuur door een excursie langs de Noord-Ierse kust, genaamd de Giant’s Causeway. De Giant’s Causeway staat sinds 1986 op de UNESCO werelderfgoedlijst en werd in 2005 benoemd tot het op vier na grootste natuurwonder in Groot Brittannië. Dit natuurwonder bestaat uit verschillende rotsblokken. De langste rijzen ongeveer 12 meter op uit zee. De omgeving is ook toneel geweest voor de serie Game of Thrones.

Donderdag keerden we in alle vroegte terug naar Nederland. Al met al een bijzondere ervaring. Ondanks het typische Noord Ierse weer was het een zeer geslaagde reis met enthousiaste reacties van de studenten.

Reactie toevoegen