Simone en Emy Straatman vierdejaars studenten Sport & Bewegen

Emy en Simone Straatman

16-08-2016

Vierdejaars studenten Sport & Bewegen

We zijn net terug van vier maanden stage lopen in Zuid-Afrika. Daar hebben we een zwemlesproject opgestart in Motherwell voor maar liefst vier scholen. Deze zwemlessen waren gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Door het geven van zwemles hopen we onder die groep een eventuele verdrinkingsdood te kunnen voorkomen. Voor veel van deze kinderen was het namelijk de eerste keer dat ze zwemwater zagen.

HET OPZETTEN VAN EEN ZWEMLESPROJECT IN ZUID-AFRIKA WAS VOOR ONS ZO’N UNIEKE KANS BINNEN DE OPLEIDING; DIE HEBBEN WE METEEN GEGREPEN!
Simone en Emy Straatman, vierdejaars studenten Sport & Bewegen

ZWEMONDERWIJS 

Voor ons was dit de laatste stage van onze opleiding. Al in het tweede jaar hebben we gekozen voor zwemonderwijs als keuzevak en zo konden we meedoen aan dit project. Voor ons was dit een unieke kans binnen de opleiding. Die hebben we meteen gegrepen! Inmiddels hebben we een officieel zwemcertificaat en mogen we ook in Nederland zwemles gaan geven.

FANTASTISCHE TIJD 

De docenten hebben goed aangevoeld dat dit iets voor ons zou zijn. Dat is het voordeel van een kleinschalige opleiding; de docent weet wat jou interesseert. We hebben op deze manier een fantastische tijd gehad. Voor ons is er niets mooier dan een sportopleiding volgen én iets goeds doen voor mensen. Wie weet wat ons nog staat te wachten na dit avontuur.

Reactie toevoegen