Oud student in de praktijk Dominique Hartsteen Toerisme

Dominique Hartsteen: "ik ga mijn droom achterna"

27-05-2014

Al vanaf haar zesde droomt Dominique Hartsteen (19) uit Didam ervan om stewardess te worden. Ze wil letterlijk en figuurlijk haar vleugels uitslaan. De wereld is groot en heeft zoveel moois te bieden.

Geen twijfel over welke opleiding

Het was dan ook duidelijk dat ze na het vmbo een opleiding Toerisme zou gaan volgen. In september 2010 begon ze met de opleiding Toerisme op het ROC A12 in Velp en drie jaar later had ze een baan bij de KLM.Bij haar keus voor het ROC A12 in Velp ging ze weloverwogen te werk. “Ik ben op de open dagen geweest van alle ROC’s in deze omgeving”, vertelt ze. “Wat de doorslag gaf voor Velp, was de gezelligheid en positiviteit die de school uitstraalde. Wat mij vooral aansprak was het gevoel van saamhorigheid. We hadden goede leraren die wisten waar ze het over hadden. Er moest wel hard gewerkt worden maar de begeleiding daarbij was uitstekend.” 

Stage bij KLM

Dominique studeerde af in augustus 2013, binnen de gebruikelijke drie jaar die voor deze niveau-4-opleiding staat. “Terwijl ik bij de KLM stageliep, moest ik voor school nog een ondernemingsplan afronden en presenteren. En dat is gelukt!” De stage bij de KLM beviel beide partijen zo goed dat ze haar een baan aanboden als grondstewardess. Of ze anderen de opleiding Toerisme kan aanraden? “Zeker! De opleiding is heel breed. Er wordt gelet op je representatie en etiquette, op motivatie en vakkennis. Bij toerisme denk je aan reizen. Maar wij gingen ook in op allerlei economische kanten die daarmee te maken hebben. Veel van de theorie die ik heb gehad, komt terug in de praktijk. Ik heb er erg veel geleerd.”

Reactie toevoegen

Dominique Hartsteen