Blogs & stageverhalen

De school en docenten zijn heel leuk en geven hun vak echt vanuit hun passie.

14-09-2022

Lieke behaalde in drie jaar tijd maar liefst twee diploma’s: Juridisch Administratief Dienstverlener en Human Resource Management. Om dit voor elkaar te krijgen, liep Lieke in leerjaar 3 een stage voor beide opleidingen.  

Stages

“Mijn eerste stage liep ik bij Centraal Beheer in Apeldoorn. Daar werkte ik op de afdeling ‘glasverzekering’ waar ik veel te maken had met Vereniging van Eigenaren (VVE’s). Ik had veel contact via mail en telefoon over glasschades. Van die meldingen maakte ik dan een dossier aan. Mijn tweede stage liep ik bij Start People, een uitzendbureau. Daar zocht ik kandidaten voor openstaande vacatures, ik plande intakes en was veel aan het telefoneren. Dankzij deze stages ben ik nu voor beide opleidingen gekwalificeerd.  

 

Veel kansen op school

Op school krijg je veel kansen om wat extra’s te doen. Tijdens de opleiding ben ik ook ambassadeur geweest. Dat was een hele leuke rol waarin ik hielp bij de open dagen van school en waarbij ik voorlichting gaf over mijn opleidingen. Als extraatje heb ik ook nog een Cambridge-certificaat voor Engels gehaald. 

De school en docenten zijn heel leuk en geven hun vak echt vanuit hun passie, dat merk je! Ik vond vooral de rechtenvakken interessant. We lazen praktijkcases, bijvoorbeeld van rechtszaken. Je moet dus wel van lezen en uitzoeken houden, maar je hoeft echt geen wetbundels uit je hoofd te kennen. Wel leer je hoe je in wetboeken moet zoeken en hoe je de teksten moet lezen.  

 

Vervolg

Ik ga nu doorstuderen en heb me aangemeld voor hbo Rechten. Ik weet nog niet wat ik daarna wil gaan doen. Wie weet door naar de universiteit, maar ik ga eerst voor het hbo-diploma. Het liefst wil ik iets gaan doen met Criminologie, dat lijkt me wel wat.   
 

Lieke Sanders (18 jaar) 

Oud student van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener en Human Resource Management – BOL - niveau 4  

Reactie toevoegen