Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 21

 • Infografic Astrum College
  23 september 2016

  Pasgeboren en (taak)volwassen

  De kop is eraf, we zijn weer begonnen….
Enkele weken geleden in Ede en Veenendaal en nu ook in Velp. En hoe in Velp! Met de lancering van de nieuwe naam en nieuw huisstijl gaat locatie Velp in de toekomst door als het Astrum College.

  Lees meer
 • Olaf van Baars, eerstejaars student Sport & Bewegen
  16 augustus 2016

  Olaf van Baars

  Ik hou heel veel van sport. Al voor deze opleiding sportte ik veel en wat is er nou leuker dan een opleiding waarbij je ook nog kunt sporten? Dat de sportopleidingen bij het Astrum College kleinschalig van opzet zijn, gaf mij de doorslag. Hierdoor heb ik een betere band met docenten en studenten.

  Lees meer
 • Emy en Simone Straatman vierdejaars studenten Sport & Bewegen
  16 augustus 2016

  Emy en Simone Straatman

  We zijn net terug van vier maanden stage lopen in Zuid-Afrika. Daar hebben we een zwemlesproject opgestart in Motherwell voor maar liefst vier scholen. Deze zwemlessen waren gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Door het geven van zwemles hopen we onder die groep een eventuele verdrinkingsdood te kunnen voorkomen. Voor veel van deze kinderen was het namelijk de eerste keer dat ze zwemwater zagen.

  Lees meer
 • Milan Visser student Zelfstandig werkend kok en Ondernemer Horeca
  16 augustus 2016

  Milan Visser

  Voor ik aan deze opleiding begon heb ik een schooldag meegelopen. Daar viel mij meteen het kleinschalige karakter van de school op. Ik vind dat enorm positief en vergelijk dit zelf met de horeca. Als chef kun je meer tijd stoppen in 10 gerechten dan in 100. Datzelfde geldt voor een opleiding; de kwaliteit van een opleiding is beter als er meer aandacht voor de student is.

  Lees meer
 • Berina Dzigal eerstejaars student Pedagogisch werker
  16 augustus 2016

  Berina Dzigal

  Voor deze opleiding heb ik al een deel van een opleiding Schoonheidsspecialiste gedaan. Ik was echt een ‘meisje-meisje’ en dacht dat er niets leuker was dan de hele dag met make-up bezig zijn. Dat viel mij wel even tegen. We lagen vaak als model in de stoel, kregen techniek en moesten Latijnse termen leren. Dat was niets voor mij. Ik besloot een beroepskeuzetest te gaan maken om me zo verder te kunnen oriënteren.

  Lees meer
 • Jonathan Kamphuis student Applicatieontwikkelaar
  16 augustus 2016

  Jonathan Kamphuis

  Na mijn opleiding wil ik aan de slag gaan als ICT Security Specialist. Tijdens mijn vmbo tl-opleiding twijfelde ik nog tussen ICT of Applicatieontwikkelaar. Het was handig dat ik hiervoor een test kon doen op school en kon ontdekken wat beter bij mij zou passen. Al snel bleek dit Applicatieontwikkeling te zijn. De studiebegeleiders vertelden mij ook dat ICT meer is voor doeners en deze opleiding meer voor denkers.

  Lees meer