Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 6

 • 10 juni 2014

  Oud-student in de praktijk: Anneruth Huijzer

  Oud-ROC A12 student Anneruth Huijzer (23) is receptioniste bij het 5050 HotelBelmont in Ede. Na haar vmbo-tl koos Anneruth voor de vakopleiding Frontoffice Manager bij ROC A12. “Na mijn opleiding Horeca Manager trok de hotelwereld mij erg. Bezig zijn voor je gasten en zorgen dat alles naar wens verloopt.”

  Lees meer
 • 10 juni 2014

  Oud-student in de praktijk: Harm Roseboom

  Oud-ROC A12 student Harm Roseboom (26) is reisadviseur bij Arke reisbureau in Ede én stagebegeleider van eerstejaars Michelle Koevoets. Beiden deden eerst vmbo-tl alvorens te kiezen voor ‘Verkoper Reizen’ op ROC A12. Harm: “ik vond de reizen en de lessen op A12 erg leuk”. Voor Michelle biedt dit vak het beste van twee werelden: “de omgang met mensen én reizen.” Met een joviale handdruk begroet Harm ons in ‘zijn’ reisbureau.  “Welkom bij Arke Reisbureau in Ede. Hier werk ik alweer zo’n drie jaar en met heel veel plezier. Als reisadviseur maak ik kennis met veel verschillende mensen. Iedereen heeft ook andere wensen en verwachtingen van zijn vakantie. Erg afwisselend!”

  Lees meer
 • Oud student in de praktijk Chanan Moll
  27 mei 2014

  Chanan Moll: Keuzestress

  Het was half 6 in de ochtend. De deur viel achter mij dicht in mijn ouderlijk huis. Mijn ouders lagen nog te slapen en ik trok mijn geleende bolderkar vol spulletjes achter mij aan richting het sportpark van Renswoude. Ik had een mooi plekje gehuurd om tijdens Koninginnedag te kunnen gaan verkopen. Alles wat ik had ging mee, maar ik had ook gespaard: 50 gulden! Want ik was een jongen met een missie. Wetende dat ik zo vroeg het beste plekje kon krijgen begon ik mijn kleedje uit te rollen en vervolgens begon ik het in te delen. De goedkopere “hardlopers” (die dacht ik zo verkocht te hebben) vooraan en dan achterin de echte klappers. Daar ging ik mooi op verdienen.

  Lees meer
 • Oud student in de praktijk Dominique Hartsteen Toerisme
  27 mei 2014

  Dominique Hartsteen: "ik ga mijn droom achterna"

  Al vanaf haar zesde droomt Dominique Hartsteen (19) uit Didam ervan om stewardess te worden. Ze wil letterlijk en figuurlijk haar vleugels uitslaan. De wereld is groot en heeft zoveel moois te bieden.

  Lees meer
 • Oud student in de praktijk Kirsten Schaapman Sport- en Bewegen
  27 mei 2014

  Kirsten Schaapman: Dankzij stage het onderwijs in

  Als ik zie, waar ik nu sta, ben ik mijn ouders ontzettend dankbaar dat ze mij in 2007 hebben ingeschreven op het ROC A12 in Velp. Dankzij de opleiding Sport & Bewegen ben ik erachter gekomen wat ik wil. Dat was eerst niet helder, maar vooral door de goede stage is mij duidelijk geworden wat ik wil worden: docente lichamelijke opvoeding op de basisschool.”

  Lees meer
 • Oud student in de praktijk Jackline Okunu Juridisch Dienstverlening
  11 maart 2014

  Oud-student in de praktijk: Jackline Okumu - Juridische Dienstverlening

  De Facebook-moord, de Puttense moordzaak, Robert M. Zomaar drie zaken die voorbij zijn gekomen op het bureau van Jackline Okumu (26), oud-studente Juridisch Medewerker. Vol trots vertelt ze over haar werk bij de Rechtbank, het Gerechtshof en het Openbaar Ministerie.

  Lees meer