Blogs & stageverhalen

Berina Dzigal

16-08-2016

Eerstejaars student Pedagogisch werker

Voor deze opleiding heb ik al een deel van een opleiding Schoonheidsspecialiste gedaan. Ik was echt een ‘meisje-meisje’ en dacht dat er niets leuker was dan de hele dag met make-up bezig zijn. Dat viel mij wel even tegen. We lagen vaak als model in de stoel, kregen techniek en moesten Latijnse termen leren. Dat was niets voor mij. Ik besloot een beroepskeuzetest te gaan maken om me zo verder te kunnen oriënteren. 

IK WERK GRAAG MET MENSEN. JUIST DAAROM PAST DEZE OPLEIDING ZÓ GOED BIJ MIJ
Berina Dzigal, eerstejaars student Pedagogisch werker

IETS MET MENSEN 

Ik ben gek op kleine kinderen en ook mijn omgeving zei altijd al dat ik iets met mensen moest gaan doen. Niet zo verrassend dat de test de uitslag gaf om een opleiding te kiezen in de richting die ik nu volg: Pedagogisch Werk. Deze opleiding past zo goed bij mij. Hier word ik enthousiast van en zit ik echt op mijn plek. Het móet in je zitten. Mijn karaktereigenschappen zijn geduldig behulpzaam en zorgzaam. Heb je dat niet? Dan is dit waarschijnlijk niets voor jou… 

MOEDER VAN ACHT BABY’S 

Inmiddels loop ik stage bij een kinderdagverblijf. Daar zorg ik voor de allerjongste kinderen op de babygroep. Heerlijk vind ik het om voor hen te zorgen. Soms voel ik me net een moeder van acht kleine baby’s. Ik val ook wel eens in bij de oudere kinderen, maar baby’s verzorgen vind ik nu nog het leukst. Toch wil ik na mijn diploma verder leren met een studie SPH. Zo kan ik mijn werkveld altijd verder uitbreiden.    

Reactie toevoegen