BBL opleiding VIG-MZ - Astrum College in Arnhem

Als een vis in het water in de ouderenzorg

21-01-2019

Ruim 22 jaar werkte Chantal van den Brand-Ragas (44 jaar) in een wasserij maar sinds juni werkt ze met veel plezier als leerling woonbegeleider bij Liemerije Heukelumshof in Pannerden. Een reorganisatie van dwong haar tot nadenken over haar loopbaan.

,,Iedereen zei al jaren tegen mij dat ik in de zorg moest gaan werken maar ik durfde de stap steeds niet te zetten. Ik ben blij dat ik uiteindelijk mijn hart heb gevolgd. Met de kennis van nu zou ik het jaren eerder hebben gedaan."

Bij het Astrum College in Arnhem volgt ze de opleiding VIG-MZ. Ze gaat één dag in de week naar school en loopt daarnaast drie dagen stage. ,,Ik voel me op Heukelumshof als een vis in het water. Ik krijg er energie van om mensen te ondersteunen bij de dagelijkse dingen en aandacht te geven. Bij de één bied je een luisterend oor, bij de ander veeg je een traan van de wangen en bij de volgende bewoner maak je een grapje."

Het werk leert Chantal ook weer nieuwe dingen over zichzelf. ,,Je leert jezelf kennen in nieuwe situaties. Ik ben van mezelf vrij druk maar als ik bij de bewoners ben juist niet. Zij geven me rust. Dat had ik van tevoren niet gedacht."

bron: Hét Gemeente Nieuws

Reactie toevoegen