Blogs & stageverhalen

Aan het woord: student Luuk Martinez

29-06-2017

"Ik wist eerst niet goed wat ik wilde worden, maar bij de politie of defensie leek me wel wat. Omdat ik nog geen achttien was, heb ik eerst de opleiding Beveiliger niveau 2 gedaan. Een leuke opleiding met veel praktijk, want stilzitten en boeken lezen past niet bij mij. Omdat ik al mijn vakken in één keer haalde, heb ik de opleiding binnen 1,5 jaar afgerond.

 

Respect

Het eerste jaar krijg je veel algemene vakken om je breed te ontwikkelen, zoals wettelijke kaders, Nederlands, rekenen en sport. Het leukst vond ik de projecturen. Zo hebben we een paar keer geoefend met de ME en hebben we geassisteerd bij de Posbankloop. Ik vind het leuk om iets toe te voegen aan de maatschappij, en als mensen respect voor me hebben. Om beveiliger te worden moet je stevig in je schoenen staan. Ik ben zelf niet groot, maar ik ben wel aanwezig.

 

 

Hogerop

Leerlingen die de opleiding willen gaan doen, adviseer ik om er voor 100 procent voor te gaan. Het is best een pittige opleiding, dus zonder motivatie ga je het niet redden. Ik heb de opleiding met veel plezier gedaan en ben nog niet uitgeleerd. Daarom ga ik binnenkort beginnen met de opleiding Coördinator Beveiliging, om hogerop te komen. Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf."

 

Reactie toevoegen