Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 41

 • 14 september 2022

  Je kunt wel merken dat we een ‘zorgklas’ zijn. Iedereen wil elkaar helpen

  Caline wilde met mensen werken en daar past de opleiding Verzorgende IG (IG staat voor Individuele Gezondheidszorg) perfect bij. Caline heeft getwijfeld tussen Verzorgende IG en Verpleging. Deze opleiding is breed, dus daar kan ze alle kanten mee op. Bovendien is het een mooie mix tussen handelingen en gesprekken voeren.  

  Lees meer
 • 14 september 2022

  Met een stage in het buitenland leer je zoveel meer!

  Denzel had in mavo-4 nog geen idee wat hij wilde gaan doen. Dat hij met mensen wilde werken stond wel vast. Hij twijfelde daarom tussen de Koninklijke Marechaussee of toerisme. Na het bezoeken van een open dag bij Astrum College werd hij overtuigd door een student om voor de toeristische opleidingen te kiezen.

  Lees meer
 • 14 september 2022

  De school en docenten zijn heel leuk en geven hun vak echt vanuit hun passie.

  Lieke behaalde in drie jaar tijd maar liefst twee diploma’s: Juridisch Administratief Dienstverlener en Human Resource Management. Om dit voor elkaar te krijgen, liep Lieke in leerjaar 3 een stage voor beide opleidingen.

  Lees meer
 • 14 september 2022

  Met deze opleiding heb je een hele mooie basis.

  Jan volgde het eerste jaar de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener en voegde daar in het tweede jaar Human Resource Management aan toe. Op die manier behaalde hij in drie jaar tijd maar liefst twee diploma’s.

  Lees meer
 • leidinggevende-keuken-bol-velp.jpg
  4 augustus 2020

  Uiteindelijk wil ik werken in een sterrenrestaurant

  Ramon Mol, student vertelt over zijn ervaring met de de BOL opleiding Leidinggevende Keuken niveau 4

  Lees meer
 • Donna van bloemist naar gasthuisouder
  4 augustus 2020

  Donna - van bloemist naar gezinshuisouder

  Donna was bloemist maar droomde ervan gezinshuisouder te worden voor uit huis geplaatste kinderen. Toen ze las over dit leer-/werktraject zag ze dit als een perfect opstapje om die droom te verwezenlijken. Ze solliciteerde bij zorginstelling Driestroom, een van de deelnemers, en werd aangenomen. Ze kreeg een baan bij De Daniël, in Nijmegen als begeleider en verzorgende in een woongroep voor ernstig meervoudig gehandicapte jongeren.

  Lees meer